Sara De Becker


Uit eigen ervaring, weet ik wat helpt

"Mijn belangstelling voor lichaam en geest werd aangewakkerd en ik ging zelf op zoek om een manier te vinden om mijn lichaam weer in balans te brengen."

Ave de Paso en Sara De Becker


Vandaag heet mijn zaak Sara De Becker, maar ik ben gestart onder de naam ' Ave de Paso' wat trekvogel wil zeggen in het Spaans. Als ik mezelf mag vergelijken met een vogel, kies ik voor de zwaluw. Ik hou er van om de wereld te ontdekken op allerlei manieren. Ik ben verliefd op het zuiden en ik laat me leiden door mijn ziel naar mijn bestemming.

De zwaluw herinnert ons er ook steeds aan wanneer de zomer of winter op komst is. Ze laat ons maw zien dat aan alles een einde komt, zowel aan de mooie tijden, maar ook aan de moeilijke.
Vandaag is Ave de Paso nog steeds de overkoepelende naam van de zaak maar de holistische behandelingen doe ik onder mijn eigen naam. 

Mijn verhaal

In 2008 sloeg plots het noodlot toe. Ik kreeg enkele zware verliezen te verwerken en omdat ik niet alles tegelijkertijd kon aanpakken hebben bepaalde emoties zich vastgezet in mijn lichaam in de vorm van pijnen, overgewicht en insomnia.
Toch ze de westerse geneeskunde mij dat ik kerngezond was. Maar desondanks deze diagnose voelde ik dat er iets mis was.

Ik ben dan zelf op onderzoek uitgetrokken om mijn lichaam en geest weer in balans te brengen.

Vandaag ben ik enorm dankbaar voor de vele lessen die ik heb kunnen leren door deze tegenslagen. Deze hebben mij gekneed en gevormd tot de persoon die ik vandaag ben. 

Tijdens mijn zoektocht kon ik kennis maken met Oosterse en Chinese therapievormen. En al snel werd mij duidelijk dat dit hetgeen was waar ik naar op zoek was. De keuze om mij om te scholen tot Jing Luo  en TCM therapeut was dan ook zeer snel gemaakt, daarnaast ben ik mij nog op regelmatige basis aan het bijscholen op vlak van acupunctuur en TCM.

Via deze kennis wil ik graag door middel van oude geneeswijzen, de moderne gezondheidsklachten verhelpen.

Gaandeweg ben ik ook in contact gekomen met de spirituele wereld waardoor ik nu ook de wondere wereld en genezingswijzen van het sjamanisme heb ontdekt. 

Daar waar de Chinese geneeskunde eerder fysieke behandelingen zijn, is sjamanisme een energetische geneeswijze, maar daarom zeker niet minder krachtig, integendeel. Samen vormen ze een mooi geheel waardoor ik nog beter kan inspelen op jouw klachten.

Missie


Heel vaak zetten onverwerkte of onuitgesproken emoties zich in het lichaam vast, waardoor men last heeft van allerhande pijntjes en kwaaltjes. In sommige gevallen kunnen deze emoties zelfs ernstige gevolgen hebben op lichamelijk en geestelijk vlak

Ik hanteer een holistische visie en probeer te luisteren naar de noden van jouw lichaam, geest en ziel.

Mijn missie is om samen met jou op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem zodat we dit definitief kunnen ombuigen naar daadkracht, wijsheid én heling.

Ik wil jouw de juiste tools en kennis aanbieden zodat jij opnieuw de auteur van je eigen verhaal kunt worden. Zodat de pijn, emoties en beperkende overtuigingen niet langer de macht krijgen om te bepalen hoe jij in het leven staan.


"Mijn erkenning"

Meridianenstelsel specialist

In ons lichaam lopen meridianen (Jing in Chinees betekent grote lijnen). Deze meridianen zijn energiebanen waardoor onze Qi, levensenergie, stroomt. De banen hebben ook nog kleine vertakkingen (Luo in Chinees). Samen vormen ze het volledige meridianenstelsel.

In een gezond lichaam stroomt de energie vloeiend door de energiebanen en voel men zich gelukkig en evenwichtig. Gezondheidsklachten treden op wanneer er ergens in het lichaam een blokkade zit waardoor de energie niet meer kan doorstromen.

Door een combinatie te maken van allerlei technieken zal er een behandelplan worden opgemaakt op maat van jouw lichaam.

Lifecoach

Wanneer je voelt dat je vast bent gelopen op een bepaald thema of thema's in je leven zou het handig zijn om even op een pauzeknop te kunnen duwen en op adem te komen. Helaas werkt het zo niet. Toch probeer ik via coaching een ontspannen sfeer te creëren waar je al je twijfels, frustraties en wensen kan uiten.

Wanneer je vragen hebt over je zielsmissie gaan we aan de slag met archetypes. Via opstellingen kunnen we inzoomen op bepaalde emoties die zich gedurende het proces zich aanbieden.

Soulcoaching is voor mij een erg breed begrip en daarom is het ook zo moeilijk te definiëren. Ik luister naar je situatie en ga samen met jou op zoek naar manieren om deze aangenamer te maken. Jij zal uiteindelijk de stap zelf moeten zetten, maar ik begeleid je graag door jou proces.

Traditionele Chinese Geneeskunde

TCM of TCG traditionele Chinese Geneeskunde is de verzamelnaam van verschillende technieken die gebruikt worden in de Chinese natuurgeneeskunde. We spreken hier over moxa ( warmte toevoegen), guasha ( schraaptechniek), acupunctuur,( ooracupunctuur, anti aging acupunctuur, traditionele acupunctuur) tui na ( massagetechniek) enz enz...

Het is een holistische aanpak want we gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en willen dus niet enkel de symptomen aanpakken. TCM kan op alle klachten toegepast worden zowel fysiek van aambeien, ontstekingen, littekens, hoofdpijn,... maar ook mentale klachten zoals depressieve gevoelens, onzekerheid, enz kunnen aangepakt worden. Het is een hele rijke geneeskunde gebaseerd op de natuurelementen en met de bedoeling op je volledig weer in balans te krijgen.

Sjamanisme

Het is een oeroude kennis van werken met energie met veel respect voor elkaar. Ik studeerde sjamanisme aan The four winds school van Alberto Villoldo. Hij kreeg al zijn kennis door van de sjamanen zelf. Hier heb ik verschillende cursussen gevolgd, maar de belangrijkste was deze van het medicijnwiel. Het betreft een intensieve opleiding van 6 maanden waar we heel veel energetische werk verricht hebben. Een ware transformatie op vele vlakken.